Hundfysioterapi – både rehabilitering och friskvård

Hundfysioterapi kan innebära både friskvård och rehabilitering för din hund


Fysioterapeutisk friskvård är grunden till hälsosamt, förebyggande och balanserande liv, där vi aktivt fokuserar b l a på leder, lednära muskler, muskulatur och skelett. Även vikt, kost, hygien som tand och pälsvård ingår i förebyggande friskvård. Allt för att främja hälsan, minska risker för skador och kroniska sjukdomar, tex artros.

Fysioterapeutisk rehabilitering riktar in sig på att din hund ska förbättra, återfå sin optimala rörelseförmåga, funktion och styrka efter till exempel skada, operation, sjukdom eller för att få stöd och hjälp att gå ned i vikt. Ibland även komplementterande med medicinsk terapeutisk smärtlindrande behandling. Även vid kroniska sjukdomar som tex artros och spondylos är rehabilitering bra för din hund. Målet är då att bromsa sjukdomsförlopp, lindra smärta och öka livskvaliten.

Kommer din hund med remiss till oss från veterinär, massör eller annan terapeut behöver vi få kontaktuppgifter till berörd veterinär/klinik och kopia på journalen, ev röntgenbilder. Det kan även vara så att din djurförsäkring täcker en del av rehabiliterings kostnaderna. Ibland görs fynd under undersökningen hos oss, som gör att även vi kan behöva remittera er till veterinären b l a för fastställande av diagnos, för att få den rätta och optimala rehabiliteringen för just din hund. (katt)

All form av fysioterapi är individuell och ska anpassas, ersätter aldrig och ska alltid ses som ett komplement till veterinärbehandling. Vi samarbetar med hund, ägare och veterinär för bästa möjliga rehabilitering.

När din hund kommer till Caludo Hundfysioteket & Rehabilitering för friskvård eller rehabilitering, ska hunden vara rastad före och inte ha ätit en timme före besöket. Vatten är bra att hunden har fri tillgång till efter behandlingen. Glöm inte att ta med er journalkopiorna om ni har fått remiss till oss. Ta gärna med er badlakan!

Hunden ska heller inte äta förrän tidigast en timme efter besöket. Blir din hund lätt stressad, är reaktiv hund eller blir lätt störd av andra hundar? Säg till oss, så bokar vi gärna in specifik egen tid för just er !

WTM Watertreadmill för hundar/katter, den optimala friskvårds eller rehabträningen!


Några exempel på behandling- träningsmetoder hos oss:

• WTM-Water Tread Mill, vatten eller torr promenad/ löpband
• Medicinsk Laserterapi, Akupunktur, TENS/EMS, Intra/Ultraljud
• Bindvävs-, Lymf- Sport-Avslappnings massage
• Balans-, Styrke-, kondition-, Koordinations-, Meditation m m.

Fysioterapeutisk Besök och behandling Hund/(katt)

Beroende på individuell diagnos; Journal inskrivnings samtal, grundlig analys, undersökning, vägning, mätning, bedömning av hundens förmåga, funktion, motorik, styrka, ledrörlighet, smärta, individuell anpassad rehabiliterande träning, behandling, rehab upplägg, hemgångsråd.

Friskvårdsbesiktning – För att hitta och behandla besvär som ännu inte stör hunden. Rekommenderas minst en gång per år!

Vi är återförsäljare och hyr även ut mot viss månadskostnad, både rehab och friskvårds utrustning för hem egenvårdande behandling eller träning, fråga oss om du önskar veta mer!